چون انحلال ترکیبات سرب در حلال ها کم می باشد، لذا برای تولید سرب بیشتر از روش پیرومتالورژی (خشک) استفاده می شود. اساسا سرب به دو روش سنتی و جدید استخراج می شود.
الف – روش سنتی یا روش کوره بلند
در حال حاضر بیش از ۷۵ درصد سرب جهان به این روش تولید می شود. به دلیل حجم بالای سرمایه گذاری، ایجاد آلودگی بیشتر و بازدهی انرژی پایین تر این روش در حال منسوخ شدن است. تهیه سرب در این روش در سه مرحله ذیل صورت می پذیرد:
۱- مرحله زینتر و تشویه
در این مرحله کنسانتره سرب را حرارت می دهند تا ترکیبات سولفوری عمدتا به اکسید سرب تبدیل شده و مواد فرار و ترکیبات ناپایدار از کنسانتره خارج شوند.
۲- مرحله ذوب و احیاء
در این مرحله کنسانتره تسویه شده همراه با مواد کمک ذوب و کک وارد کوره بلندشده و در اثر دمش اکسیژن و حرارت گازهای احیایی تشکیل شده و موجب تبدیل ترکیبات مختلف سرب به سرب خالص می شود. سرب وارد فاز مذاب شده و ناخالصی های همراه با سربار سازه ها به سرباره می روند.
۳- مرحله تصفیه
عیار سرب به دست آمده از کوره بلند حدود ۹۷ درصد است. جهت افزایش عیار به ۹/۹۹ درصد، در این مرحله ناخالصی هایی مانند Zn ; Cd ; Ag ; Cu حذف می شوند.
ب – روشهای جدید یا مستقیم
در این روش ها (روش کالدو یا TBRC، روش KIVCAT، روش QSL و روش اتوکومپو) بر خلاف روش کوره بلند، استخراج سرب از کانه در یک مرحله صورت می گیرد و نیاز به تسویه جداگانه کنسانتره نیست. مشابه روش سنتی سرب خام به دست آمده لازم است که به منظور افزایش عیار تحت عملیات تصفیه قرار گیرد.